ISTEKI pomagalo za kičmu

Šta je ISTEKI
ISTEKI je provereno (ortopedsko) pomagalo, anatomski oblikovano i precizno obrađeno, koje omogućava rehabilitaciju i potpuno otklanjanje problema vezanih za kičmeni stub-bolove u kičmi idr, bez upotrebe raznih preparata.

ISTEKI je napravljen od parenog bukovog drveta i već posle nekoliko dana upotrebe osetićete koliko je ugodno ležati na njemu,jer dovodi kičmene pršljenove u normalan položaj

Deformitet kičmenog stuba je problem koji ima više od 60% ljudi,što urodjeno,što zbog profesije.

Prinudan položaj glave i vrata pri ležanju i spavanju i opterećenje kičme pri radu, hodu i najraznovrsnijim aktivnostima, uzrokuju akutne i hronične ukočenosti, napetost i bolove u predelu vrata i leđa, česte glavobolje, vrtoglavice, mučnine i sve izraženije bolove u predelu grudnog koša i leđa.

Ove smetnje po pravilu su izazvane suženjem međupršljenskog prostora što dovodi i do uklještenja ili pritiskanja nerava i krvnih sudova, pa sa time i do slabije cirkulacije, bola i funkcionisanja normalnih pokreta.

Bol i grčevi u mišićima dovode do degenerativnih promena na pršljenovima stvarajući tako začarani krug. Izlaz iz tog začaranog kruga je eliminacija uzroka koji se može postići sa ISTEKI-jem.U pitanju je ortopedsko pomagalo koje je provereno u Švedskoj.
ISTEKI se koristi tako što ćete svakodnevno ležati na njemu u vremenu od oko 15 minuta. Takodje i preventivno se može ležati oko10 minuta. Ne sme se zaspati na ISTEKI-ju.

Ko ne bi smeo da koristi isteki?
Oboleli od osteoporoze (kada je bolest u poodmakloj fazi), tuberkuloze kostiju, žene u trudnoći. Ne preporučuje se deci ispod osam godina.

Galerija slika