Ikone u duborezu

Ikone od drveta - duborez

 

Ikona je po predanju Svetih Otaca Pravoslavne Crkve prozor u Carstvo Nebesko I njihovo poštovanje potiče još u prvim vremenima Hršćanstva. Mnogi likovi najpre Gospoda i Majke Božje, pa kasnije kroz vekove i Svetitelja su izobrazeni na Ikonama I tako moleći se Svetiteljima, mi ih molimo da nas zastupe pred prestolom Cara Slave.

Ikone u duborezu koje Izrađujemo su pretežno na lipi, javoru, trešnji a može po želji i na hrastu, orahu, bukvi ili nekom drugom drvetu. U pitanju je duborez finog izražaja, sa jasnim konturama.

Najviše se rade najčešće tražene Ikone, a to su one slavske od najčešćih naših Hrišćanskih Svetitelja koji se Slave po Srpskim domovima kao što je Sveti Jovan Krstitelj, Sveti Nikola, Sveti Arhangel Mihailo, Sveti Georgije, Sveta Petka, Sveti Vasilije Ostroški, pa do Ikona Majke Božije sa Hristom, kao i samih Ikona Gospoda našega Isusa Hrista. Dimenzije koje najčešće radimo su oko 430x330 mm kako polulučnog, tako i pravougaonog oblika.Takođe se mogu uradti i Ikone manjih,a i Ikone većih dimenzija po želji kupca,naravno sa većom ili manjom cenom

Na poledjini Ikona može se ugravitati i mala posveta ukoliko ide na poklon.

Prednost Ikona u duborezu je njihova dugovečnost koja ostaje iza nas budućim pokolenjima.

Ћирилица је Србско писмо,а на сајту користимо латиницу због боље котизације на Гуглу.